Koningssteden, Sahara en trekking in Atlasgebergte, 12 dagen

Dag 1: aankomst in Marrakech

U wordt op het vliegveld opgehaald en naar uw hotel gebracht. Afhankelijk van de aankomsttijd van de vlucht zal er nog tijd zijn om alvast een beetje de stad te verkennen.

Diner en overnachting in Marrakech.

 

Dag 2: Marrakech – Casablanca – Rabat 370 km

Na het ontbijt vertrekken we richting Casablanca. Casablanca is het economische en financiële hart van Marokko.

Tijdens een stadsrondrit ziet u o.a. het plein der verenigde naties, het Place Mohammed V , een drukke winkelstraat waaraan de centrale markt met vele groente-en fruitstalletjes is te vinden, en de beroemde Hassan II moskee, de op 1 na grootste moskee ter wereld. Deze moskee heeft een minaret van 200 m en in de moskee kunnen 25000 gelovigen terecht om te bidden.

Na de lunch rijden we door naar Rabat. Rabat, de hoofdstad van Marokko.

In deze stad bevinden zich het Koninklijk Paleis, het mausoleum van koning Mohamed V en de beroemde toren van de moskee van Hasan. Aan zee ligt de kasbah van de Oudaya.

Diner en overnachting in Rabat.

 

Dag 3: Rabat – Meknes – Volubilis – Moulay Idriss – Fez 240 km

Na het ontbijt vertrekken we naar Meknes, vanaf de 17de eeuw 1 van de koningssteden en gelegen aan de voet van het Rifgebergte. Dit is de stad van de beroemde sultan Moulay Ismail. In Meknes bevinden zich de oude paardenfokkerij en de graanschuur van deze sultan. We zien o.a. de monumentale Bab El Mansour, een van de prachtige poorten in de 40 km lange stadsmuren van Meknes.

Vanuit Meknes gaan we naar Volubilis. Hier bezoeken we de grootste Romeinse ruïnestad van Marokko met prachtige mozaïeken, baden en tempelresten.

Vervolgens naar Moulay Idriss, Marokko’s meest heilige dorp met het mausoleum van Moulay Idriss, de stichter van Fes en de achterkleinzoon van Mohammed.

Tenslotte gaan we naar Fez om te overnachten.

 

Dag 4: Fez

We blijven de hele dag in Fez.

Fez is de oudste koningsstad van Marokko en is het spirituele, religieuze en artistieke centrum van het land.

Fez bestaat uit drie delen: het oudste deel, Fez el-Bali met een middeleeuwse sfeer, is het belangrijkste en staat op de UNESCO-lijst van wereld monumenten.

Daarnaast de iets jongere wijk Fez el-Djedid en de joodse wijk de Mellah.

In de ochtend bezoeken we het oudste deel. We zullen o.a. de medina en de souks met vele ambachtslieden aan het werk zien, de beroemde leerlooierijen, de Neijarine fontein en een Koranschool bezoeken.

In de namiddag bezoeken we Fez-el Djedid (gebouwd in de 13de eeuw. Hier staat tevens het koninklijk paleis met prachtige koperen deuren) en de Mellah (joodse wijk)

Vandaag is er ook volop “vrije” tijd.

Diner en overnachting in Fez.

 

Dag 5: Fez – Erfoud 440 km

Vandaag reizen we door een prachtig landschap helemaal naar Merzouga.

Na het ontbijt gaan we op weg door het Midden-Atlas gebergte richting het schilderachtige dorpje Midelt. We reizen door prachtige landschappen tot aan de voet van Jbel Ayachi. We vervolgen onze weg richting Errachidia, een van de mooiste palm oases van Marokko. Daarna door naar Erfoud, de grootste oase in de regio, omringd door de zandduinen van de Sahara en duizenden palmbomen.

Diner en overnachting in Erfoud.

 

Dag 6: Erfoud – Rissani – Merzouga 50 km

Na het ontbijt gaan we in Erfoud kijken bij de preparatie van fossielen. Voor wie liever een korte kookworkshop volgt bij een echte Berberfamilie zijn er ook mogelijkheden. Daarna gaan we voor de lunch naar Rissani. Op donderdag en op zondag is er ezelmarkt in Rissani, iets wat zeker de moeite van een bezoekje waard is. Na Rissani gaan we door richting Merzouga. Merzouga ligt aan de indrukwekkende zandduinen van de Sahara (Erg Chebbi). De laatste 15 kilometer zullen we de auto verruilen voor kamelen en door de woestijn naar het tentenkamp in de duinen van Erg Chebbi trekken. Daar zal bij een nabij gelegen hotel tijd en gelegenheid zijn om even te douchen en te relaxen, alvorens we gaan dineren. Na het aanschouwen van een prachtige zonsondergang, zal ’s avonds bij een kampvuur muziek gemaakt worden door een groep traditionele muzikanten.

We slapen vannacht in een tent in de zandduinen.

 

Dag 7: Merzouga – Fesna – Tinerhir 195 km

U kunt ’s morgens vroeg genieten van de zonsopgang in de zandduinen. Na het ontbijt vertrekken we in 4×4 via een woestijnachtige steppe en schitterende oases richting Tinerhir. Onderweg passeren we het dorp Fesna. Net daarbuiten staan een aantal Berbertenten. Vanaf deze Berbertenten zullen we dwars door de woestijn gaan om 3 kunstwerken van de duitse architekt Voth (de hemeltrap, de gouden spiraal en de stad Orion) te bezoeken.

We lunchen in de Berbertent. Daar staat intussen onze auto weer klaar om naar Tinerhir te gaan.

In Tinerhir bezoeken we de Todra kloven, een indrukwekkend natuurgebied met kloven tot 250 meter hoog en op het smalste punt zijn deze slechts 10 meter van elkaar verwijderd.

Diner en overnachting in Tinerhir.

 

Dag 8: Tinerhir – rozen vallei – Ouarzazate 175 km

Na het ontbijt gaan we richting Ouarzazate via de dadelroute (Boumalne du Dades) en de rozen vallei (Kelaa de M’Gouna). Dit is de route langs de duizend kasbah’s. Net voor Ouarzazate brengen we een bezoek aan de kasbah Aït Benhaddou. Deze kasbah is net een prachtig zandkasteel en was het decor voor vele filmproducties en staat op de UNESCO lijst van wereld monumenten.

Diner en overnachting in Ouarzazate.

 

Dag 9: Ouarzazate – Marrakech 210 km

Na het ontbijt vertrekken we naar Marrakech., via de bergpas Tizin-Tichka (de hoogste bergtop van Marokko). Een prachtige route door het Atlasgebergte met schitterende uitzichten.

Diner en overnachting in Marrakech.

 

Dag 10: Marrakech – plaats van de trekking in Atlas gebergte (Imlil) 75 km

Er zal een professionele gids mee gaan. Uw bagage (en indien nodig ook uzelf) wordt door ezels gedragen. U ontdekt de bergen te voet en komt door Berberdorpen terwijl u geniet van schitterende uitzichten.

Diner en overnachting in Gites.

 

Dag 11: Imlil – Marrakech 75 km

Vandaag komen we terug in Marrakech. Er zal nog volop tijd zijn om de stad te verkennen. Denk bijvoorbeeld aan de medina met zijn levendige souks en het beroemde plein Jemaa-el-Fna. Vooral ’s avonds is het Jemaa-el-Fna plein een levendig geheel met acrobaten, verhalenvertellers, slangenbezweerders, waarzeggers, buikdansers, kruidendokters, kooplieden en diverse eettentjes.

We blijven verder de hele dag in Marrakech. We zullen o.a. een bezoek brengen aan de Saadi-graven uit de 16de eeuw, de Menara tuinen met het grote waterbassin en de beroemde Koutoubiamoskee met zijn bekende minaret van bijna 70 meter hoog (symbool van de stad; helaas mag men hier als niet-moslim niet naar binnen).

Wie wil mag ook de tijd naar eigen keuze in vullen.

s Avonds diner met muziek en folklore (Fantasia diner show).

Overnachting in Marrakech.

 

Dag 12: Marrakech airport

Vandaag transfer naar luchthaven in Marrakech

 

Prijs per persoon:

Afhankelijk van groepsgrootte en type accommodatie. Neem voor een vrijblijvende offerte contact op met ons via email: info@marokkotours.nl of telefoon: 00212668690146 of 0031659848258

onze reisvoorstellen zijn aan te passen aan uw wensen. Zo kunt u bijvoorbeeld in de Sahara een kameeltocht van meerdere dagen maken, u kunt in de Atlas een trekking van meerdere dagen maken, of een aantal extra nachten in 1 van de koningssteden bij boeken.

 

Dit programma is inclusief:

Transfer van en naar het vliegveld in Marrakech

vervoer in een auto of 4×4 met airconditioning en chauffeur / gids, engels-/franstalig

brandstof voor de hele tour

10 overnachtingen in hotels op basis van logies, ontbijt en diner

een officiële Atlas-gids voor de trekking in de Atlas, engels-/franstalig

verblijf in gites tijdens trekking in Atlas

kameeltocht van 15 kilometer richting Merzouga, onder begeleiding van officiële gids

1 overnachting in Berbertent in Merzouga

optreden door traditionele muziekgroep in Merzouga

transfer in 4×4 van Merzouga naar Fesna

entreegeld voor bezoek aan 3 kunstwerken van de duitse architekt Voth

folklore avond in Marrakech (Fantasia)

Exclusief:

vliegticket, lunch, drankjes, niet genoemde toegangsprijs tot monumenten, extra’s, fooien.

                                                                                     Marokko Tours.nl……beleef met ons het echte Marokko

Share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page